New Airbnb Gorgeous Headquarter

Airbnb has revealed its new headquarters in Dublin, which mark the first time the company has been able to determine the architectural layout of one of its offices.

The new headquarters, dubbed The Warehouse, was designed by the company’s in-house environments team in collaboration with Dublin-based practice Heneghan Peng Architects.

Set inside a disused warehouse, the new headquarters have been completely designed from scratch – a first for Airbnb – and will become a blueprint for other campuses across the world.

Following feedback from staff at the Airbnb Portland office, the environments team were keen to create a space that made it easier for employees to find each other.

This led to the “neighbourhood” concept, which involved dividing the space up into a series of primary and secondary workspaces.

The primary workspaces consist of 29 neighbourhoods each filled with identical components – one large table, personal storage, one or two standing desks and one lounge spot.

The secondary workspaces include the large open atrium, kitchen area and the meeting rooms – each of which are inspired by existing Airbnb listings around the world and designed by local employees.

“The Warehouse was a rare opportunity for our team to start from scratch and further evolve the Belong Anywhere workplace philosophy that makes Airbnb unique,” said Airbnb’s lead interior designer Rebecca Ruggles.

“The combination of neighbourhoods with the visual and physical connection across the atrium provides just the right balance of privacy and socialisation”

The neighbourhoods are organised around a bleacher-style staircase that connects the basement to the first floor.

Named the Agora, after the ancient Greek term for a public open space, the staircase serves multiple purposes, including a conference space and a “lounge-style” working environment.

“Our ambition has often been moderated by the constraints of an existing structure that can’t be altered,” said Aaron Taylor Harvey, head of the environments team. “It was with the Dublin Warehouse that we finally had the opportunity to provoke the level of interaction and cross talk that we’ve always imagined.”

Earlier this year, the company launched its own design studio, creating a house of the future for a Tokyo exhibition as its first project.

Via Dezeen

Post Author: Zahi Baroudi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *